ייעוץ קולינריאני מחלקת את הייעוץ הקולינרי למספר חלקים. יש את זה הפונה לעסקים, לחברות קייטרינג, מסעדות ועוד במטרה לייצר מנות שאנשים יעופו עליהם. מנות טעימות המשתלבות אחת עם השנייה לארוחה מדהימה וגם נראות טוב מאוד. היום כל בית קפה רוצה להציע תפריט איכותי הבנוי על חומרי גלם נוחים לעבודה ועם מתכונים ייחודיים המאפשרים גם להדריך את הצוות עליהם ולמכור אותם בקלות. אך פרט לייעוץ הקולינרי המקצועי קיים גם ייעוץ קולינרי לאנשים פרטיים על בסיס ההעדפות האישיות שלהם, התקציב שלהם, עד כמה הם אוכלים בבית או במסעדות, עד כמה הם אוכלים פאסט פוד או אוכל בריא, הרגישויות האישיות שלהם לסוגי מזון שונים וכמובן העדפות הטעם שלהם.

 

ישנם שפים המתמקד רק בייעוץ מקצועי מהסוג הראשון אך אני נהנית לא פחות מייעוץ קולינרי לאנשים ומצאתי כי גם הסדנאות עוזרות מאוד בכך, הקשר האינטמי מאפשר את חווית המגע הראשונית עם האוכל, את הבירור מה נכון עבורי ומה אינו ומציאת המתכונים שאותם ארצה לאמץ.

 

תחשבו על זה – כמה ארוחות כבר אתם צריכים לדעת להכין? הרי לא כל הארוחות אוכלים בבית מתוך 21 הארוחות שיש בשבוע, בנוסף נאמר שכל שבועיים אפשר לחזור אל התפריטים השבועיים מבלי שלאף אחד ממש ימאס מהם והנה יש לכם לכל היותר 40-50 מתכונים טעימים ומתאימים לכם שאתם צריכים להכיר.

 

חזרה לתחילת המאמר